انواع رادیاتورها

Wiki Article


رادیاتور دکورال - دکوراتیو[ویرایش]

تکنولوژی‌های نوین ساخت و تولید موجب شده‌است که محصولاتی با ظرافت بالاتر و طرح‌ها و رنگ‌های متنوع تر وارد بازار شود و به طبع آن علاقه‌مندی، اشتیاق و توجه جامعه به امر دکوراسیون داخلی افزایش یابد. فرم، اندازه و رنگ محدود در سیستم‌های گرمایشی متداول، همیشه معضلی برای طراحان دکوراسیون داخلی بوده‌است و با تمام تلاشی که برای جاسازی و مخفی نمودن آن‌ها انجام می‌دهند در بسیاری موارد تأثیر منفی بر طراحی داخلی خواهند داشت. در این راستا محصولی تحت عنوان رادیاتورهای دکورال و دکوراتیو به بازار ارائه شده‌است که تا حدود بسیار زیادی توانسته‌است دست طراحان را باز نماید. این سیستم گرمایشی محصولی مدرن و زیبا است که می‌توان آن را در هر طرح متناسب با شرایط فضا در اختیار داشت. به روزترین رادیاتورهای دکوراتیو دنیا رادیاتور دکوراتیو فن دار می باشد. اولین بار توسط مهندسان مجرب آلمانی در کارخانه رادوب آلمان طراحی و تولید شده است. کارخانه رادوب ایران تحت لیسانس آلمان تولیدکننده و مونتاژکننده رادیاتورهای دکوراتیو تحت لیسانس آلمان میباشد.



رادیاتور حوله خشک کن[ویرایش]

حوله خشک کن‌ها نوعی از رادیاتورها هستند که اغلب در فضا حمام یا سرویس‌های بهداشتی نصب می‌شوند و علاوه بر گرم کردن فضای حمام برای خشک کردن لباس های ضروری در زمستان مورد استفاده قرار می‌گیرد. و به عنوان یکی از لوازم دکوری هم شناخته می‌شوند، ظاهر آن‌ها با رادیاتورهای معمولی فرق دارد و زیباتر هستند. این وسیله برای تأمین گرمایش مورد نیاز حمام، یا آشپزخانه‌های کوچک است و به گونه ای طراحی گردیده که به راحتی قابل نصب بر روی دیواری می‌باشد. از حوله خشک کن‌ها می‌توان برای خشک کردن حوله‌ها، دستمال‌ها و لباس‌های کوچکی که جای زیادی هم نمی‌گیرند استفاده کرد.

حوله خشک کن از لوله‌های آتش خوار تشکیل شده‌است، قابل نصب به صورت یک طرفه بوده و مزیت این حوله خشک کن‌ها این است که در عین گرم کردن حمام رطوبت موجود در آن را هم از بین می‌برند.

حوله خشک کن‌ها یا آبی هستند یا برقی و انواع آبی آن‌ها به وسیله سیستم‌های حرارت مرکزی ساختمان‌ها مانند پکیج یا موتور خانه کار می‌کنند در واقع انتخاب نوع مناسب حوله خشک کن‌ها بر اساس سیستم‌های گرمایشی ساختمان تعیین می‌شوند.

حوله خشک کن‌ها از نظر جنس به انواع حول خشک کن‌های شیشه ای، آلومینیومی و فولادی یا همان استیل طبقه‌بندی می‌شوند.

حوله خشک کن‌های استیل (فولادی (معمول‌ترین نوع حوله خشک کن هستند و در ساخت آن‌ها از فولاد ضدزنگ استفاده می‌شود که کمی به نسبت دیگر انواع سنگین تر و مدت زمان بیشتری هم برای نصب زمان می‌برند.

حوله خشک کن بر اساس اندازه محیط حمام دارای لوله‌های متعددی می‌باشند که برای حمام‌های کوچک معمولاً ۶ لوله ای کافیست و برای حمام‌های بزرگ ۱۴ لوله را می‌توان انتخاب کرد.




رادیاتور (به انگلیسیRadiator)، وسیله فلزی یا نیمه فلزی است که جنس آن بسته به نوع کاربردش می‌تواند متفاوت باشد. اغلب رادیاتورها به عنوان ناقل دمای آب عمل می‌کنند.




یکی از کاربردهای رادیاتور در خودروها جهت خنک کردن آب برگشتی از موتور است. استفاده آن در منازل جهت انتقال حرارت آب گرم رسیده از بویلر به داخل ساختمان است.
جنس رادیاتورها متفاوت است، از جمله می‌توان به رادیاتورهای آلومینیومی، فولادی، مسی و چدنی اشاره کرد. به‌طور کلی رادیاتور منازل یک نوع مبدل حرارتی است که گرما را از سیال یعنی آب داغ در سیستم حرارتی گرفته و به محیط از طریق تماس سطحی با هوا و از طریق تابش گرمایی انتقال می‌دهد. از لحاظ انتقال حرارت مس بهترین انتقال را دارد، اما به دلیل گرانی مقرون به صرفه نیست. پس از مس بهترین فلز فولاد ضدزنگ(استیل ضد زنگ) می‌باشد که بیشترین بازده حرارتی را دارا بوده و زنگ نمی‌زند. در تولید رادیاتورهای آلومینیومی دو روش تولید وجود دارد روش اکستروژن و روش دایکست. از معایب رادیاتورهای آلومینیومی انتقال حرارت ضعیف و اینکه اتصال بین پره های رادیاتور آلومینیومی با آهن است. متعلقات آهنی به راحتی اکسید می شوند و پس از مدت کوتاهی اتصالات آهنی بین پره های آلومینیومی سوراخ می شود. همچنین خوردگی آهن اکسید بعث ایجاد آب سیاه در سیستم می شود که آب سیاه باعث هدر رفت انرژی و خرابی پمپ پکیج یا خرابی پمپ موتورخانه می گردد.

انواع رادیاتور

رادیاتور منزل

فهرست

رادیاتور آلومینیومی[ویرایش]

رادیاتور آلومینیومی که گاه همراه با ترکیبی از سرب می‌باشد، برای انتقال گرما در مصارف متفاوتی استفاده می‌شود. از جمله کاربردهای رادیاتورهای آلومینیومی می‌توان به استفاده از آن در سیستم گرمایشی شوفاژ منازل و اماکن جهت گرم کردن محیط اشاره کرد. آلومینیوم بعد از طلا، نقره و مس، از نظر میزان رسانایی چهارمین فلزی به حساب می‌آید. این فلز در طبیعت به وفور یافت می‌شود و قیمت مناسبی نیز دارد. رادیاتورهای آلومینیومی، سبکتر، زیباتر از سایر رادیاتورها بوده و ضریب هدایت حرارتی بالاتری نسبت به انواع فولادی دارند. از دیگر مزایای رادیاتور آلومینیومی طول عمر بالا و عدم زنگ زدگی آن است. رادیاتورهای آلومینیومی امروزه در صنایع مختلفی از جمله صنایع خودروسازی و صنایع هوافضا مورد استفاده قرار می‌گیردند.

رادیاتور فولادی[ویرایش]

رادیاتور فولادی یا پانلی از ورقه‌های فولاد تولید می‌شود و پوشش آن اغلب از جنس پلی استر است تا زنگ نزند.

رادیاتور پانلی (پنلی)[ویرایش]

نسل سوم رادیاتور که به رادیاتور پنلی شناخته شده‌است نوع توسعه یافته و پیشرفته تر نسل اول رادیاتورهای فولادی است با این تفاوت که معایب نسل اول را ندارد از مزایای این نسل از رادیاتور می‌توان به آسانی نظافت و تمیز کردن آنها، زیبایی و شکیل بودن آنها، وزن کم، بازدهی گرمایی بیشتر نسبت به رادیاتورهای نسل قبل به خاطر استفاده از کنوکتور، بازده گرمایی حدود ۲۱۰۰ تا ۲۲۰۰ کالری با حجم آبگیری حدود ۵ لیتر آب و سازگاری کامل با پکیج به خاطر جنس فولادی آن و کمترین میزان آب در گردش سیستم پکیج دیواری نام برد. رادیاتور های پنلی در سایزهای 80-100-120-140-160-180 در بازار با الیاژهای آهنی و فولادی و آلومینیوم و مسی موجود می باشد که بهترین انتقال دهنده حرارت مس و فولاد است.

رادیاتور قرنیزی[ویرایش]

رادیاتور قرنیزی همانند رادیاتورهای معمولی توانایی انتقال حرارت و گرمایش را دارد. در این سیستم یک پوسته از جنس آلیاژ آلومینیومی با فرم و شکلی همانند قرنیزی زیبا و با تنوع رنگی بسیار گسترده، جایگزین قرنیزهای مرسوم می‌شود و بدین سبب فضای پشت این پوسته امکان جاسازی رادیاتورهای طولی را فراهم می‌سازد و نهایتاً قرنیز تبدیل به سیستم گرمایشی می‌شود. از ویژگی‌های رادیاتورهای قرنیزی یکنواختی دما، صرفه جویی در مصرف انرژی، افزایش سرعت انتقال حرارت، عدم اشغال فضا و همخوانی با دکوراسیون داخلی است. از معایب رادیاتور قرنیزی :1-به دلیل مونتاژ و جوشکاری و اجرای درون پروژه و خارج از سیستم کارخانه معمولا به طور استاندارد آب بند و نصب نمی شود.2-به دلیل تنگ بودن مجرای عبوری آب گرم معمولا در اثر رسوب به سرعت بسته می شود .

نمایندگی ایران رادیاتور

Report this wiki page